Categoria P1A: Pâinea Anului 2025 realizată artizanal în România
Concursul „Pâinea Anului 2025 realizată artizanal”, va reprezenta o fuziune perfectă între tradiție și inovație, fiind o adevărată operă de artizanat în lumea panificației. Aceasta va reflecta o preocupare tot mai mare pentru ingredientele naturale, procesul lent de dospire și tehnicile de coacere, menținând însă un echilibru cu cerințele contemporane de sănătate și sustenabilitate. La această categorie, concurenții trebuie să prezinte o pâine realizată artizanal, cu un proces tehnologic preponderent manual, deși pot fi folosite utilaje pentru anumite etape.
Cerință obligatorie: la înscriere, concurentul va declara pe propria răspundere că produsul este realizat artizanal și că este fabricat și comercializat într-o cantitate maximă de 150 kg/zi.
Data limită de înscriere: 28 februarie 2025.
Taxa de înscriere: 300 RON/produs.
Fiecare concurent va prezenta 2 exemplare ale produsului (un exemplar pentru analiza organoleptică și expunere, iar al doilea pentru degustare de către juriu).
Jurizare: Concurenții NU vor avea acces în sala de concurs în timpul jurizării. Produsul va fi însoțit de o prezentare în format A4 cu următoarele informații – oferită de către organizatori:
- Numele produsului
- Ingrediente folosite
- Descrierea procesului tehnologic (etape, parametri)
- Cantitatea zilnică produsă și comercializată
- Caracteristicile organoleptice
- Recomandări de utilizare (mic-dejun, sandvișuri, consum general, cerințe nutriționale speciale etc.)
- Elementul inovativ al produsului (ingredient, proces tehnologic, caracteristici organoleptice, utilizare etc.)
Prezentarea nu poate include denumiri, sigle sau elemente grafice de identificare ale companiei. Orice element de identificare va duce la descalificare.
Premiu: Pe lângă trofeul acordat câștigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor, cu vizibilitate în mass-media.
Titlu: Produsul câștigător va purta titlul de Pâinea Anului 2025 Realizată Artizanal în România.
Criterii de jurizare: Proprietăți organoleptice (aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovație).
După premiere, concurenții vor putea expune o etichetă A5 cu denumirea companiei alături de produs.
Juriul va fi format din specialiști independenți renumiți din domeniul B2B.
Categoria P1B: Pâinea Anului 2025 fabricată industrial în România
Concursul „Pâinea Anului 2025 realizată Industrial” este o competiție dedicată profesionalismului și inovației în domeniul panificației industriale. Participanții au ocazia să prezinte cele mai bune produse de panificație realizate pe scară largă, respectând standarde de calitate, eficiență și sustenabilitate. Acesta pune accent pe tehnologiile moderne de producție, automatizarea proceselor și ingredientele inovative utilizate pentru a crea produse care să răspundă cerințelor pieței și ale consumatorilor. La această categorie, concurenții trebuie să prezinte o pâine fabricată printr-un proces tehnologic industrial, pe linii de fabricație automate sau nu, continue sau discontinue, în care cel puțin jumătate din operații sunt mecanizate.
Cerință obligatorie: la înscriere, concurentul va declara pe propria răspundere că produsul este realizat în regim industrial și că este produs și comercializat într-o cantitate minimă de 500 kg/zi.
Data limită de înscriere: 28 februarie 2025.
Taxa de înscriere: 300 RON/produs.
Fiecare concurent va prezenta 2 exemplare ale produsului (un exemplar pentru analiza organoleptică și expunere, iar al doilea pentru degustare de către juriu).
Jurizare: Concurenții NU vor avea acces în sala de concurs în timpul jurizării. Produsul va fi însoțit de o prezentare în format A4 cu următoarele informații – oferită de organizatori:
- Numele produsului
- Ingrediente folosite
- Descrierea procesului tehnologic (etape, tip de instalație, parametri de proces)
- Cantitatea zilnică produsă sau estimată
- Caracteristicile organoleptice ale produsului
- Recomandări de utilizare (mic-dejun, sandvișuri, consum general, cerințe nutriționale speciale etc.)
- Elementul inovativ al produsului (ingredient, proces tehnologic, caracteristici organoleptice, utilizare etc.)
Prezentarea nu poate include denumiri, sigle sau elemente grafice de identificare ale companiei. Orice element de identificare va duce la descalificare.
Premiu: Pe lângă trofeul acordat câștigătorului, acesta va beneficia de o campanie de promovare din partea organizatorilor, cu vizibilitate în mass-media.
Titlu: Produsul câștigător va purta titlul de Pâinea Anului 2025 Fabricată Industrial în România.
Criterii de jurizare: Proprietăți organoleptice (aspect, formă, miez, coajă, gust, aromă, inovație).
După premiere, concurenții vor putea expune o etichetă A5 cu denumirea companiei alături de produs.
Juriul va fi format din specialiști independenți renumiți din domeniul B2B.
+40 732 575 565