În perioada 27-29 martie 2025, Brașovul a redevenit epicentrul gustului, al inovației și al excelenței profesionale, găzduind cea de-a XVI-a ediție a expoziției internaționale GastroPan. Evenimentul a reunit cei mai importanți jucători din domeniile panificației, cofetăriei, patiseriei, gelateriei, HoReCa și alimenta- ției publice, confirmându-și poziția de cel mai prestigios târg de profil din România și unul dintre cele mai influente din Europa de Sud-Est.
Cu un format interactiv și un puternic caracter științific-profesional, ediția din 2025 a pus accent pe:
• Inovație tehnologică și sustenabilitate
• Tendințe emergente în panificație și cofetărie
• Demonstrații live susținute de maeștri din țară și străinătate
• Competiții care au celebrat excelența și creativitatea în domeniu.
GASTROPAN 2025 ÎN CIFRE
• peste 100 de furnizori din țară și străinătate au expus soluțiile și inovațiile la standuri
• peste 18.500 de vizitatori (antreprenori și specialiști din domeniile țintă)
• 3 săli expoziționale + spații exterioare
• peste 30 de piese artistice la evenimentele conexe, Galeria Specialiștilor de Excepție din România și Concursurile GastroPan – Pâinea Anului 2025 realizată artizanal și industrial
O EDIȚIE CU IMPACT, RECUNOSCUTĂ DE ORGANIZATORI DREPT UN REPER AL INOVAȚIEI ȘI CONEXIUNII PROFESIONALE
Potrivit organizatorilor, ediția GastroPan 2025 a fost mai mult decât o simplă expoziție – a fost o experiență definitorie pentru întreaga industrie. Cu fiecare an, evenimentul își consolidează rolul de catalizator al inova- ției, de spațiu esențial pentru schimb de idei și de platformă strategică pentru dezvoltarea afacerilor. Pentru organizatori, GastroPan reprezintă angajamentul constant față de excelență și progres. Pentru expozanți, este oportunitatea ideală de a-și face cunoscute produsele, tehnologiile și serviciile în fața unui public specializat și relevant. Iar pentru vizitatori – antreprenori, specialiști și pasionați – expoziția devine an de an sursă de inspirație, informare și conexiuni profesionale valoroase.
Așa cum au declarat reprezentanții organizatorilor, dar și expozanții și vizitatorii prezenți, ediția din acest an a reușit să depășească așteptările, confirmând încă o dată rolul GastroPan ca eveniment de referință pentru întreaga industrie:
Jakab Boróka, director GastroPan: „Această ediție mi se pare foarte reușită pentru că avem mulți vizitatori din domeniu care ne-au onorat cu prezența lor. Ceea ce înseamnă că am adus GastroPan aproape de ei. În spatele acestei expoziții există pregătiri de 10 luni, pentru ca în 3 zile să vedem rezultatul acesta. Căutăm expozanți vechi și noi, după care ne adresăm vizitatorilor. Avem și evenimente conexe, galerie și concursuri, care presupun pregătiri de cel puțin 4 luni. La fel și concurenții dezvoltă produse unice, rețete inedite, pentru a avea șansa de a câștiga titlul Pâinea Anului.”
Váradi Erdős Ildikó, director fondantor GastroPan: „Avem viziuni foarte clare, obiective puse în valoare și eu cred că nu ne rămâne altceva decât să continuăm tot așa sau chiar să aducem alte valori în plus.”
Academia Pangastro, organizator Concursuri GastroPan: „După pă- rerea mea, este cea mai benefică expoziție pentru brutari, cofetari și bucătari din România. Sunt foarte mulți profesioniști care au legat contacte directe cu expozanții.”
Expozant GastroPan: „GastroPan unește lumea. Și dezvoltă, și unește generațiile. Este lucrul cel mai important.”
Vizitator: „O expoziție foarte interesantă și bine organizată. Îmi place foarte mult, felicitări organizatorilor!” și „GastroPan aduce idei de utilaje noi care ne-ar ușura munca și producția – și vrem să le încercăm, de ce nu?”
Concurent Concursuri GastroPan: „Foarte interesant. Am adus un tort-poveste și un concept de candy bar personalizat pe culori, gusturi, respectând tendințele cofetăriei: sustenabilitate, etichetă curată, ingrediente naturale.
Concurent Concursuri GastroPan: „Foarte interesant. Am adus un tort-poveste și un concept de candy bar personalizat pe culori, gusturi, respectând tendințele cofetăriei: sustenabilitate, etichetă curată, ingrediente naturale.
Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com
În continuare, vă vom prezenta în această ediție, dar și următoarele ediții, produsele și serviciile expuse la standurile GastroPan 2025:
UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE PENTRU BRUTĂRII, PATISERII ȘI COFETĂRII
Helpan a venit în întâmpinarea profesioniștilor din panificație, patiserie și cofetărie cu o gamă de echipamente adaptate întregului lanț tehnologic. Printre exponatele apreciate s-au numărat cuptoare cu convecție, cuptoare rotative și mini rotative, dar și o mașină de turnat fursecuri, ideală pentru laboratoarele de cofetărie care doresc un plus de precizie și viteză în producție.
Utpan International a prezentat, în cadrul expoziției, o gamă largă de soluții tehnologice moderne dedicate brutăriilor, patiseriilor și cofetăriilor, adaptate, atât pentru unități artizanale, cât și pentru producători industriali. Utpan a pus accent pe automatizarea etapelor-cheie ale producției – de la prepararea aluatului și divizarea acestuia, până la modelare, coacere și ambalare – oferind utilaje care optimizează timpul de lucru și reduc intervenția umană, fără a compromite calitatea produsului finit.
UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE PENTRU BUCĂTĂRII PROFESIONALE
Oracle Investment a prezentat un set de echipamente eficiente pentru procesarea cărnii, adaptate cerințelor unităților gastronomice moderne. Printre acestea s-au numărat o presă de carne performantă, cu o capacitate de până la 800 de bucăți pe oră, un proofer multifunc- țional care poate funcționa ca congelator, frigider și dospitor, precum și o selecție de echipamente frigorifice variate, menite să susțină fluxul de lucru din bucătăriile profesionale.
Gastrometal a adus în prim-plan mobilier profesional din inox, dedicat bucătăriilor comerciale. Proiectate cu accent pe durabilitate, igienă și funcționalitate, piesele expuse s-au remarcat printr-un design ergonomic și o construcție solidă, esențială pentru activitatea intensă din sectorul HoReCa.
UTILAJE ȘI ECHIPAMENTE PENTRU GELATERII, CIOCOLATERII
Bibas a adus în prim-plan noutăți rafinate din fascinanta lume a gelateriei artizanale, captând atenția vizitatorilor printr-o selecție de arome inedite și sofisticate. Printre cele mai apreciate s-au numărat aromele orientale precum baclava, fistic și susan, care au oferit o experiență gustativă unică și elegantă. De asemenea, pentru cei preocupați de un stil de viață echilibrat, Bibas a propus variante „healthy” pe bază de fructe naturale, cum ar fi mango, zmeură și pepene galben – opțiuni fresh, curate și pline de savoare.
Kadzama a atras atenția pasionaților de ciocolaterie artizanală cu o selecție de echipamente specializate, proiectate pentru ateliere care pun accent pe calitate și rafinament în producție. Gama expusă a inclus utilaje de temperare, drajare, amestecare și glazurare, ideale pentru procese precise și controlate, adaptate producției la scară mică.
MATERII PRIME, AUXILIARE ȘI INGREDIENTE PENTRU BRUTĂRII, PATISERII, COFETĂRII, HORECA
Dulcinella a venit cu produse de patiserie dulce și sărată: plăcinte moldovenești, New York Rolls în diverse sortimente, dar și Ciocolata Carpați (cu nuga, Nutella și foi de cataif ) și Dunăre (cu ganache italian și alune de pădure) realizate dupa tendința ciocolatei Dubai. Linia de băuturi a inclus kombucha artizanală, cu probiotice active, fără zahăr adăugat – unică pe piața românească.
Ugatti a adus conceptul Limmo – limonadă proaspătă, stoarsă manual, fără conservanți, cu zahăr și pulpă naturală, amestecată cu apă ideală pentru locațiile care caută un produs autentic și rapid.
AMBALAJE ȘI CONSUMABILE PENTRU BRUTĂRII, COFETĂRII, HORECA
Snick Ambalaje a adus la GastroPan 2025 soluții inovative în domeniul ambalajelor, destinate, atât cofetăriilor, cât și serviciilor de catering. Printre produsele prezentate s-au numărat ambalaje cu un strat interior rezistent la umezeală, perfect adaptate pentru produsele de cofetărie sau catering care necesită păstrarea prospețimii. Designurile premium la exterior au fost gândite pentru a adăuga valoare estetică produselor, contribuind astfel la o experiență de brand deosebită. Portofoliul companiei include, de asemenea, ambalaje pentru sushi, pahare pentru cafea și o nouă gamă de produse de curățenie, completând oferta pentru profesioniștii din domeniul alimentației publice.
Ză Kup a prezentat la GastroPan 2025 un sistem inovator de pahare reutilizabile, unic pe piață, dedicat celor care doresc să reducă semnificativ impactul asupra mediului în cadrul evenimentelor. Acest sistem sustenabil nu doar că ajută la minimizarea deșeurilor generate, dar promovează și un comportament responsabil față de natură, oferind o alternativă eficientă și ecologică la paharele de unică folosință utilizate frecvent în cadrul evenimentelor și festivităților.
Joomla Gallery makes it better. Balbooa.com
APARATE, MATERII PRIME ȘI CONSUMABILE PENTRU INDUSTRIA CAFELEI
General Vending a prezentat la GastroPan 2025 o tehnologie revoluționară pentru prepararea cappuccino-ului cu lapte freddo, un sistem inovator care permite obținerea unui produs consistent și savuros utilizând lapte rece. Această inovație a fost apreciată de profesioniștii din domeniul HoReCa, oferind o alternativă rapidă și eficientă pentru prepararea unei băuturi populare, menținându-se în același timp la standarde înalte de calitate și gust.
Noel Espresso a fost prezent la GastroPan 2025 cu o gamă de cafea de origine și cafea de specialitate, prăjită în propria unitate, pentru a garanta o experiență de gust autentică și rafinată. Pe lângă produsele de cafea, compania oferă și servicii complete de comercializare și întreținere a echipamentelor espresso, asigurându-se astfel că profesioniștii din domeniul HoReCa beneficiază de soluții integrate pentru prepararea celor mai bune băuturi din cafea.
SERVICII IT, SOFTWARE ȘI AI
Touch Vectron a adus o noutate, un sistem avansat de digitalizare, care acoperă întreg lanțul de producție: de la recepția materiei prime până la trasabilitatea produsului final. Etichetarea cu coduri QR inteligente permite urmărirea completă a fiecărui produs – un model modern de eficiență și transparență.
Prodigy IT Solutions a introdus o tehnologie de inteligență artificială destinată antreprenorilor și managerilor din panificație, printr-un asistent virtual creat pentru a-i ajuta cu orice informație necesară producției, administrației, contabilității etc.
ALTE SOLUȚII ȘI TEHNOLOGII PENTRU BRUTĂRII, COFETĂRII ȘI HORECA
Goodwill Consulting a fost prezent la GastroPan 2025, oferind consultanță în accesarea fondurilor nerambursabile destinate afacerilor din industria alimentară. Compania a prezentat soluții de finanțare pentru proiecte de digitalizare, instalarea de panouri fotovoltaice și dezvoltarea de linii de producție, cu finanțări disponibile de până la 5 milioane de euro. Astfel, Goodwill Consulting sprijină dezvoltarea sustenabilă și modernizarea afacerilor din domeniu, oferind oportunități de creștere și inovație.
În edițiile următoare, vom continua să prezentăm momentele de succes și realizările acestei ediții, dar și informații despre viitoarea expoziție GastroPan, care promite să aducă și mai multe inovații și oportunități pentru întreaga industrie.
www.gastropan.ro